Formule magistrale utilizate în receptură

Prin intermediul recepturii se pot prepara produse farmaceutice personalizate oferind soluții unice fiecărui pacient în parte, asigurând avantajul flexibilității în alegerea concentrației, excipienților și a formei farmaceutice administrate și îmbunătățind astfel complianța pacientului la tratament. Prepararea în receptură oferă soluții multiple de tratament, pune în prim plan pacientul și permite farmaciștilor și medicilor o strânsă colaborare în vederea alegerii celei mai potrivite opțiuni terapeutice.

În timp ce medicamentele existente pe piață sunt limitate de posibilitatea alegerii excipienților (coloranți, conservanți), concentrațiilor, formelor farmaceutice sau căii de administrare, prepararea în receptură oferă posibilitatea unei colaborări între medic, farmacist și pacient pentru crearea unui principiu terapeutic potrivit nevoii pacientului.

Totodată, prepararea farmaceutică asigură alternativa terapeutică inclusiv în cazul medicamentelor deficitare sau inexistente pe piață, cum ar fi terapiile combinate pentru durere sau terapiile de substituție hormonală, oferind accesul pacienților la tratament.

Produsele magistrale preparate în receptură permit individualizarea tratamentelor:

Scăderea concentrațiilor sau eliminarea coloranților, conservanților.

Ajustarea dozelor pentru sugari sau vârstnici

Forme farmaceutice alternative de administrare: capsule, acadele, siropuri, supozitoare, ovule, geluri și creme

Personalizare pentru o administrare mai ușoară

Formule magistrale

Susținem ideea că fiecare pacient este unic și în acest sens ajutăm medicii prescriptori să ofere un tratament personalizat, de exemplu, prin prescrierea unei forme farmaceutice sau doze diferite de administrare, potrivite nevoilor specifice ale fiecărui pacient. Aceste formule magistrale se pot utiliza în diverse arii terapeutice: dermatologie, ginecologie, urologie, pediatrie.

Formule farmaceutice utilizate în:

Dermatologie

Pediatrie

Urologie

Ginecologie

Terapia durerii

Alopecie (Căderea părului)