Fagron Pigmerise™

Fagron Pigmerise™ este un fitocomplex natural obținut din fructele de piper negru, fiind utilizat ca tratament adjuvant de repigmentare în tulburările de hipopigmentare, precum vitiligo.

Ce este hipopigmentarea?

Melanina este responsabilă de pigmentarea pielii și a părului. Pigmenții de melanină sunt produși de un grup specializat de celule, melanocite. Când aceste celule nu produc o cantitate suficientă de malanină, pielea se poate deschide la culoare ducând la apariția hipopigmentării.

Hipopigmentarea este o afecțiune caracterizată prin apariția unor pete mai deschise la culoare decât în mod normal. Aceste pete pot apărea în anumite zone, precum față, membre sau pe întregul corp, fiind cauzate de leziuni, inflamații, infecții ale pielii, alte afecțiuni sau de anumite medicamente.

Vitiligo este o tulburare cronică ce se caracterizează prin apariția unor pete depigmentate, adesea simetrice. De obicei acestea cresc în număr și dimensiune o dată cu trecerea timpului. Vitiligo afectează între 0.5-1% din populația lumii, având un impact puternic asupra stimei de sine.

Piperină și repigmentarea pielii

Tratamentul topic cu piperină, un extract natural obținut din fructul de piper negru, poate fi un tratament inovator al hipopigmentării în faza stabilă (etapa staționară). Mecanismul de acțiune și proprietățile benefice ale piperinei în repigmentarea pielii au fost studiate intens de-a lungul anilor. Aplicarea topică a piperinei, izolată sau în combinație cu terapia UVR, s-a dovedit a fi un tratament eficient de repigmentare în tulburările de hipopigmentare precum vitiligo. Echipa de cercetare și dezvoltare Fagron a dezvoltat dispozitivul medical Pigmerise™, un fitocomplex natural obținut din fructele de piper negru (Piper nigrum L.) ce conține alcaloizi și uleiuri volatile cu un efect sinergic. Asocierea de Pigmerise™ în Fitalite™ cu aplicare topică și în combinație cu terapia UVR, s-a dovedit a fi eficace în tratamentul vitiligo bilateral.

Avantaje

80%

dintre pacienți au avut îmbunătățire la repigmentare

Exclusiv

disponibil la Origin Pharma

Natural

fitocomplex obținut din fructele de piper negru

Pigmerise™

Pigmerise™ este un extract natural obținut din fructul de piper negru (Piper nigrum L.). Este un fitocomplex natural cu alcaloizi și uleiuri volatile. Stimulează proliferarea melanocitelor și formarea dendritelor, ducând la repigmentarea pielii. Pigmerise™ este indicat pentru tratamentul unei game largi de tulburări de hipopigmentare, precum vitiligo și hipomelanoza idiopatică gutată. Pigmerise™ este o oleorezină solubilă în apă, fiind compatibilă cu baza de preparare Fitalite™. În realizarea preparatului nu este nevoie de utilizarea alcoolului, ca agent de suspendare, reducând astfel riscul de iritare a pielii. Preparatul obținut din Pigmerise™ în Fitalite™ oferă o alternativă inovatoare și sigură pentru tratamentul tulburărilor de hipopigmentare. Formula poate fi aplicată pe pielea sensibilă sau pe zonele greu de tratat. Formula este recomandată și copiilor peste 2 ani.

  • Sigur și eficient cu sau fără terapie UVB

  • Poate fi recomandat copiilor peste 2 ani

  • Poate fi aplicat pe pielea sensibilă sau pe zonele greu de tratat

  • Disponibil în exclusivitate la Origin Pharma