Fagron Nourisil™ MD

Gel siliconic pentru cicatrici recomandat ca primă linie de terapie în prevenirea și tratarea cicatricilor și cheloidelor

La ce se folosește gelul cicatrizant Fagron Nourisil™ MD?

Fagron Nourisil™ MD Scar Treatment a fost conceput pentru tratamentul și prevenirea cicatricilor vechi și noi, inclusiv a cicatricilor hipertrofice și cheloide, care rezultă din operații chirurgicale și cosmetice, răni, traumatisme și arsuri. Nourisil™ MD Silicone Scar Cream conține ingrediente sigure și este potrivită pentru utilizare pe toate tipurile de piele și poate fi folosit și la copii.

Chirurgie generală

Nourisil™ MD este recomandat în tratarea cicatricilor provenite în urma intervențiilor chirurgicale. Acest lucru poate apărea ca urmare a operației de cezariană, chirurgie cardiacă, biopsie cutanată, chirurgie plastică ce include afecțiuni medicale sau intervenții chirurgicale pentru leziuni sportive.

Chirurgie estetică

Nourisil™ MD ajută la tratarea cicatricilor apărute în urma operațiilor estetice, precum mărirea și reducerea sânilor, abdominoplastia, liftingul facial și multe altele.

Răni și traumatisme

Nourisil™ MD ajută la tratarea cicatricilor provenite în urma accidentelor care au ca rezultat tăieturi, zgârieturi sau mușcături.

Arsuri

Nourisil™ MD ajută la tratarea cicatricilor rezultate în urma arsurilor de gradul I și II.

Evoluția unei cicatrici de la cezariană, în urma utilizării gelului Fagron Nourisil™ MD

Gel siliconic pentru cicatrici Fagron Nourisil™ MD

Nourisil™ MD este un gel siliconic transparent, cu uscare rapidă, care a fost dezvoltat pentru prevenirea și gestionarea cheloidelor noi sau vechi și a cicatricilor hipertrofice care rezultă din proceduri chirurgicale generale, răni, traumatisme sau arsuri. Conține un amestec unic de cinci tipuri de silicon și vitamina E, care creează condițiile optime pentru prevenirea și tratarea cicatricilor.

Nourisil™ MD este un dispozitiv medical condiționat într-un recipient airless de 30 g, igienic, convenabil, gata de utilizare. Nourisil™ MD se aplică de două ori pe zi, după ce rana s-a închis. Durata recomandată a tratamentului este de 60-90 de zile. Pentru cicatrici mai mari sau mai vechi, poate fi necesar un tratament mai îndelungat.

Nourisil™ MD nu conține conservanți și uleiuri minerale, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă și cea a copiilor.

  • Formulă non-grasă

  • Fără conservanți și uleiuri minerale

  • Tratament neinvaziv, bazat pe studii de laborator

Beneficii

Nourisil™ MD creează o barieră de silicon care permite pielii să mențină un nivel hidric normal. Acest lucru reduce cantitatea de colagen produsă în zona cicatricei, reducând astfel severitatea caracteristicilor acesteia.

Amestec de 5 variante de silicon

Conține un amestec unic de 5 tipuri de silicon care sunt cunoscute drept standardul de aur în tratarea cicatricilor.

Vitamina E

Studiile au arătat că atunci când este în asociere cu siliconul, vitamina E îmbunătățește eficacitatea tratamentului.

Pentru ten sensibil

Fără parfum și conservanți, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă și cea a copiilor.

Uscare rapidă

Nourisil™ MD se usucă în 60 de secunde în cazul unei cicatrice de mărime medie.

Recipient tip airless

Nourisil™ MD este disponibl într-un recipient tip airless gata de utilizare, de 30 g. Datorită sistemului airless, acest recipient oprește intrarea aerului și previne uscarea produsului.

Dispozitiv medical

Nourisil™ MD este un dispozitiv medical neinvaziv de clasă I, având la bază Directiva Europeană 93/42/EEC, Anexa IX Criterii de Clasificare.

De ce Nourisil™ MD conține 5 tipuri de silicon?

Nourisil™ MD conține cinci tipuri diferite de silicon: dimeticonă, dimeticonol, ciclopentasiloxan, ciclohexasiloxan și fenil trimeticonă. Aceste tipuri diferite de silicon au greutăți moleculare și structuri diferite, ceea ce le conferă proprietăți unice care le conferă eficiente în tratarea diferitelor tipuri de cicatrici.

Dimeticona și dimeticonolul sunt siliconi cu greutate moleculară mică care creează o barieră protectoare asupra pielii pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a preveni deshidratarea. De asemenea, au un efect de netezire a pielii, făcând cicatricile să pară mai puțin vizibile.

Ciclopentasiloxanul și ciclohexasiloxanul sunt siliconi cu greutate moleculară mai mare care ajută la îmbunătățirea texturii și elasticității pielii. De asemenea, au o textură ușoară, mătăsoasă, care le face ușor de întins pe zone mari ale pielii.

Fenil trimeticona este un silicon care ajută la îmbunătățirea aspectului cicatricilor, oferind pielii un ton și o textură mai uniformă. De asemenea, are proprietăți de hidratare care ajută la menținerea pielii hidratate.

Prin combinarea acestor diferite tipuri de silicon, Nourisil™ MD este capabil să ofere un tratament complet al cicatricilor.