Urologie

Disfuncția erectilă (DE) este incapacitatea regulată și repetată de a obține sau de a menține o erecție potrivită pentru actul sexual. Este mult mai comun decât s-ar putea crede: majoritatea bărbaților o vor experimenta la un moment dat în viața lor. Există mai multe cauze posibile pentru DE, de la o boală cronică la oboseală. Erecția penisului este gestionată prin două mecanisme diferite:
Erecție reflexă, realizată prin atingerea directă a corpului penisului.
Erecție psihogenă, realizată prin stimuli erotici sau emoționali.
Primul folosește nervii periferici și părțile inferioare ale măduvei spinării, în timp ce cel din urmă folosește sistemul limbic al creierului. În ambele cazuri, este necesar un sistem neuronal sănătos pentru o erecție completă. Niveluri adecvate de testosteron și o glandă pituitară intactă sunt, de asemenea, necesare pentru o funcție erectilă sănătoasă.
Tratamentele pentru disfuncția erectilă includ terapii de înlocuire a testosteronului, medicamente inhibitoare de PDE5, auto-injecții în penis cu injecții intracavernose și ajustări dietetice.

Creme de terapie de substituție hormonală topică

Medicul iți va prescrie doza specifică, în funcție de rezultatele investigațiilor și de alți factori de sănătate. Sunt necesare investigații regulate pentru a asigura niveluri optime. Crema utilizată în tratament eliberează hormoni în fluxul sanguin, oferind ameliorarea simptomelor de deficiență hormonală. Cremele pot fi aplicate zilnic, conform instrucțiunilor date, fie pe antebrațe, pe flancuri sau pe coapse.