Publicat în: 22/02/2023454 cuvinte2,3 min timp de citire

Dezechilibru hormonal

Dezechilibrul hormonal apare atunci când există o cantitate prea mare sau prea mică de hormoni în sânge. Datorită rolului lor esențial în organism, chiar și micile dezechilibre hormonale pot provoca simptome și neplăceri în întregul corp. Hormonii sunt substanțe chimice produse de glandele endocrine și eliberate în sânge. Ei au rol de mesageri dând semnale țesuturilor și organelor indicându-le când și ce să facă. Hormonii reglează multe procese ale corpului, cum ar fi metabolismul și apetitul, ritmul cardiac, ciclul de somn, starea de spirit și nivelul de stres, temperatura corpului etc. Prin urmare, un dezechilibru hormonal poate face ravagii într-o gamă largă de funcții ale corpului. Rezolvarea sau tratarea unui dezechilibru hormonal reprezintă o problemă de mare interes.

Studiu de caz

Jane -51 ani-suferă de tulburări hormonale

Jane (în vârstă de 51 de ani) își vizitează ginecologul descurajată.

„Încerc să duc un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, mă confrunt cu oboseală, schimbări bruște de dispoziție, creștere în greutate, lipsa libidoului, pierderea memoriei, dificultăți de concentrare, depresie, căderea părului și îmbătrânire prematură.”

După câteva analize, ginecologul ei stabilește că există un dezechilibru hormonal. Fiecare femeie se confruntă cu fluctuații hormonale la un moment dat în viața ei. Nu este plăcut să suferi de bufeuri, transpirații nocturne în timpul menopauzei sau ovulație dureroasă.

„Nu mă simt confortabil iar simptomele îmi influențează negativ viața de zi cu zi.”

Provocarea

Jane a fost tratată cu antidepresive fără succes.

„M-au făcut să mă simt mai rău. Antidepresivele mi-au provocat dureri de cap, greață și de asemenea, eram foarte obosită și aveam probleme gastrointestinale.”

Aceste simptome a dispărut oarecum, dar efectele nu au fost cele scontate. Nici stilul ei de viață sănătos nu a dat roade.

„Am început să mănânc regulat, sănătos și am început să fac sport în mod regulat. Dar toate fără succes.”

Soluția

Medicul ei alege o terapie hormonală bio-identică. I-a prescris lui Jane o cremă transdermică Fagron în Pentravan®. Folosind Pentravan®, farmacistul poate formula cu ușurință o cremă transdermică cu absorție rapidă, care nu lasă reziduuri lipicioase. Acest lucru îi permite lui Jane să-și administreze hormonii rapid și ușor.

„La scurt timp după ce am folosit crema hormonală în Pentravan®, m-am simțit mai revitalizată și nivelul de energie a crescut. Greutatea mea este acum mai stabilă, nu mă mai confrunt cu căderea părului și viața mea sexuală s-a îmbunătățit semnificativ.”

Formula propusă

  • Estradiol 0,025%, estriol 0,2% și estronă 0,025% în Pentravan®

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare