Publicat în: 22/02/2023425 cuvinte2,1 min timp de citire

Durerea neuropatică

Durerea neuropatică (numită și durere nervoasă sau nevralgie) se referă în mod specific la durerea cauzată de leziuni ale sistemului nervos, care determină apariția de impulsuri dureroase care nu au nici o funcție. Poate rezulta din deteriorarea unui singur nerv, a unui grup de nervi, a măduvei spinării sau a creierului. Durerea neuropatică apare adesea doar pe o parte a corpului, fie stânga, fie dreaptă. Este aproape întotdeauna o afecțiune cronică; durerea poate dura de la săptămâni la luni sau ani și uneori este chiar permanentă.

Robert suferă de dureri neuropatice

Robert (60 de ani) suferă de dureri neuropatice. Scorul său de durere pe Scala Analog Vizuală este de 9/10.

„Durerea mea este resimțită sub forma unor ace, precum o arsură. Durerea are un impact negativ asupra calității vieții mele.”

Durerea lui Robert este de obicei continuă. În plus, el întâmpină frecvent crize neașteptate de durere. „Am adesea dureri noaptea. Acest lucru îmi perturbă somnul până la punctul în care nu pot merge la muncă.”

 Durerea lui cronică începe să ia amploare, iar viața sa socială a scăzut la minimum.

Provocarea

Tratamentul oral cu AINS (antiiflmatoare nesteroidiene), antiepileptice și antidepresive cu care Robert a fost tratat, este parțial eficient, dar produce efecte secundare intolerabile, cum ar fi amorțeală persistentă, somnolență și greață.

„De asemenea, mi se pare neplăcut să iau diferite pastile de mai multe ori pe zi. Și pe deasupra, este o provocare să nu uiți una dintre multele pastile. Dacă uit să le iau, durerea crește din nou disproporționat.”

Soluția

Pentru că Fagron oferă soluții unice pentru tratamentul individualizat al pacienților, oameni precum Robert pot fi ajutați. Farmacistul lui Robert s-a uitat la nevoile speciale ale acestuia, i-a recomandat baza de cremă Pentravan. El a formulat o cremă transdermică cu absorbție rapidă care nu lasă reziduuri lipicioase. Administrarea transdermică a acestor medicamente are ca rezultat concentrații analgezice eficiente la locul administării, minimizând în același timp efectele secundare date de concentrațiile mari ale medicamentelor administrate oral. Astfel, cele trei medicamente sunt administrate la fiecare aplicare.

„Nu mai este nevoie să iau mai multe pastile pe zi. Cu această cremă preparată, durerea mea este ținută sub control. Acum pot funcționa la capacitate maximă. M-am întors la muncă și mă bucur din nou de timpul petrecut cu prietenii, uneori aproape fără durere.”

Formula propusă

  • Amitriptilină 2%, Gabapentin 4% și Ketoprofen 10% în Pentravan®

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare