Publicat în: 22/11/2022269 cuvinte1,3 min timp de citire

Prepararea farmaceutică în receptură reprezintă arta și știința creării medicamentelor personalizate pentru pacienți.

Prepararea farmaceutică este rolul tradițional al farmacistului și implică prepararea medicamentelor în diferite forme de dozare pentru a satisface nevoia unui anumit pacient, conform instrucțiunilor medicului. La începutul anilor 1900, industria farmaceutică a început să producă o multitudine de medicamente în diferite forme de dozare, iar nevoia de medicamente combinate a scăzut. Astăzi, prepararea în receptură se confruntă cu o renaștere și mulți pacienți au nevoie de forme de dozare personalizate pentru a rezolva problemele medicale specifice pe care le pot avea cu tratamentul actual. Tehnicile și cercetările inovatoare au permis mai multor farmaciști să personalizeze medicamentele pentru a satisface nevoile specifice ale pacienților.

De exemplu, dacă o persoană nu poate lua medicamente pe cale orală, este posibil să fie ajutat prin plasarea medicamentului într-o cremă transdermică care va permite absorbția medicamentului prin piele. Unele persoane nu pot lua un produs comercial din cauza conținutului de zahăr/alcool, coloranți sau conservanți specifici.

Putem rezolva problema combinând o formă de dozare personalizată fără a include agentul care cauzează probleme.

Prepararea farmaceutică în receptură necesită timp, echipamente specializate și substanțe chimice în vrac și substanțe medicamentoase care nu sunt disponibile în majoritatea farmaciilor. Prepararea farmaceutică în receptură necesită, de asemenea, o experiență vastă în formularea diferitelor forme de dozare din materialele de bază. Din aceste motive, farmaciile oferă în mare parte pe piață, medicamente produse în masă și nu medicamente personalizate pe afecțiunea fiecărui pacient.

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare