Publicat în: 15/11/2022705 cuvinte3,7 min timp de citire

Atunci când alegem produse de îngrijire a pielii căutăm produse naturale, sigure și eficiente pentru pielea noastră. Oamenii utlilizează din ce în ce mai mult uleiurile naturale. Uleiurile nerafinate și presate la rece sunt mai eficiente decât uleiurile rafinate și prelucrate, deoarece au acțiune benefică și păstrează mai bine valoarea nutritivă a originii lor. Uleiurile rafinate sunt tratate cu soluții chimice înainte de dezodorizarea și albirea uleiului. Procesul de rafinare scade nivelul de antioxidanți și nutrienți din ulei. Uleiurile virgine și cele presate la rece conțin toți nutrienții și își păstrează parfumul intact. Toate beneficiile uleiului natural se păstrează în uleiurile virgine, presate la rece.

Ce este uleiul presat la rece?

Presarea la rece este o metodă de extracție a uleiului din semințele, fructele și nucile cultivate organic la o temperatură relativ rece, fără a utiliza niciun solvent chimic, protejând astfel uleiul de râncezire, grăsimi trans și alte substanțe chimice toxice utilizate în timpul procesării. Uleiul natural astfel extras este bogat în antioxidanți, bogat în valoare nutritivă și aromă. Uleiurile presate la rece sunt superioare din punct de vedere calitativ comparativ cu uleiurile rafinate.

Beneficiile utilizării uleiurilor presate la rece

Uleiurile presate la rece sunt foarte benefice pentru piele, deoarece sunt bogate în antioxidanți și micronutrienți, iar acizii grași sunt prezenți în forma lor pură, ceea ce este esențial pentru a menține pielea sănătoasă.

Beneficiile uleiurilor naturale presate la rece:

  • Uleiurile presate la rece sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ asupra pielii, reducând astfel ridurile și liniile fine.

  • Uleiurile presate la rece sunt o sursă bogată de vitamine precum A și E, care ajută la hidratarea și hrănirea pielii.

  • Uleiurile presate la rece sunt o sursă bogată de acizi grași, cum ar fi acidul linoleic și oleic, care este benefic în tratarea acneei.

  • Uleiurile presate la rece precum smirna/lavanda au proprietăți de vindecare a rănilor.

  • Uleiurile presate la rece au proprietăți antiinflamatorii datorită cărora prezintă efect calmant asupra pielii iritate și inflamate.

  • Sunt eficiente în tratarea pielii arse de soare.

  • Uleiurile presate la rece precum uleiul de nucă de cocos și uleiul de jojoba acționează ca protecție solară naturală, deoarece au SPF de la 4 la 5.

  • Masajul regulat cu uleiuri presate la rece crește circulația sângelui, ajută la menținerea elasticității pielii.

  • Oferă un aspect strălucitor pielii.

Cum se folosește uleiul presat la rece?

Uleiurile naturale presate la rece sunt foarte sigure, eficiente și reprezintă un remediu natural pentru toate problemele de îngrijire a pielii. Sunt bogate în antioxidanți, fitonutrienți și acizi grași precum Omega-3, Omega-6 și Omega-9, având acțiune benefică asupra pielii.

Utilizări comune ale uleiului presat la rece:

  • Uleiul de ricin presat la rece poate fi folosit pentru a hidrata părul și scalpul, pentru a hrăni și întări rădăcinile.

  • Uleiul de jojoba și uleiul de argan presat la rece sunt foarte benefice pentru tratarea acneei.

  • Unele uleiuri, precum uleiul de semințe de avocado, au proprietăți anti-îmbătrânire.

  • Puține uleiuri presate la rece pot fi asociate cu fondul de ten și aplicate ca bază.

  • Puține uleiuri presate la rece, precum uleiul de argan, pot fi folosite ca bază de machiaj.

  • Uleiul de migdale poate fi folosit ca demachiant.

Ulei de avocado presat la rece

Uleiul de avocado presat la rece este bogat în antioxidanți și vitaminele A, D și E, care ajută în tratamentul pruritului (mâncărimea pielii), favorizat de pielea uscată și descuamată. Este bogat în potasiu, lecitină și acizi grași esențiali ce au acțiune hrănitoare și hidratatantă asupra pielii. Are proprietăți antiinflamatorii și ajută la procesul de vindecare a rănilor.

Ulei de jojoba presat la rece

Uleiul de jojoba prezintă proprietăți emoliente, datorită cărora ajută la hrănirea și hidratarea pielii, oferind o barieră protectoare pe suprafața pielii. Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene datorită cărora este eficient în tratarea acneei.

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare