Publicat în: 11/10/2022223 cuvinte1,1 min timp de citire

Bolile infecțioase transmise prin aer au fost o preocupare majoră la nivel mondial de mulți ani. Răspândirea bruscă și rapidă a virusului SARS-Cov-2, care provoacă boala coronavirus 2019 (COVID-19) într-o formă pandemică, a intensificat necesitatea dezinfectării constante a mediului. Printre tehnologiile posibile care pot fi utilizate pentru dezinfecția aerului, se numără iradierea germicidă cu ultraviolete (UVGI), folosind lumina ultravioletă C (UVC).

Sterilizatorul de aer UVGI-80 este un dispozitiv conceput pentru dezinfecția aerului folosind lămpi germicide de mare intensitate, o metodă care poate fi utilizată pentru dezinfecția în siguranță a mediilor în care profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții, studenții și persoanele din locuri publice sunt expuse la factori de risc contagioși. . Scopul acestui studiu a fost de a valida eficacitatea sterilizatorului de aer UVGI-80 de a dezactiva virusuri precum coronavirusul în diferite condiții de mediu.

Rezultatele au arătat că dispozitivul a fost eficient în neutralizarea particulelor aeropurtate care conțin coronavirus, prezentând o rată de inactivare de > 99,99% la deja după 1 minut de la funcționare. S-a demonstrat că poate fi un instrument important pentru a evita răspândirea diferitelor infecții din aer, precum și pentru reducerea nivelului de contaminare în interiorul diferitelor spații publice și unități de sănătate.

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare