Fagron TrichoConcept™

Fagron TrichoConcept™ este o linie de baze compatibile cu Ingrediente Farmaceutice Active și Ingrediente Dermatologice utilizate pentru tratarea alopeciei.

Ce este alopecia?

Alopecia este un termen medical folosit pentru a descrie o afecțiune dermatologică caracterizată prin căderea părului la nivelul scalpului sau în alte zone ale corpului, de exemplu barba și genele. Există mai multe cauze posibile ale alopeciei, cum ar fi factorii genetici, dereglarea hormonală, tulburările autoimune sau tratamentele farmacologice.

Timp de zeci de ani, cercetările privind tratamentul alopeciei s-au concentrat exclusiv pe medicament. Fiziologia părului, care poate influența direct eficacitatea tratamentului, nu a fost luată în considerare. Părul este ușor afectat atunci când este expus la factori interni și externi, cum ar fi îngrijirea inadecvată, poluarea mediului și tratamente agresive. S-a raportat că atunci când toate părțile foliculului de păr sunt hrănite și protejate de agresiunile externe, tratamentul alopeciei poate avea un rezultat vizibil. Mai multe produse care sunt utilizate în prezent în formulele tratării părului, cum ar fi alcoolul, propilenglicolul și unii agenți tensioactivi, pot avea un efect negativ asupra sănătății acestuia. TrichoConcept™ de la Fagron este prima linie globală de vehicule combinate multifuncționale cu tehnologia TrichoTech™, un fitocomplex patentat Fagron special dezvoltat pentru utilizarea în tratamentul personalizat al alopeciei.

TrichoTech™ și creșterea părului

Până acum, medicii au avut o sursă limitată de vehicule compatibile cu Ingredientele Farmaceutice Active și Ingredientele Dermatologice utilizate pentru a trata alopecia. Pentru a oferi un răspuns la această nevoie, Fagron a dezvoltat linia TrichoConcept™. Toate vehiculele TrichoConcept™ conțin TrichoTech™, fitocomplexul patentat Fagron, extras din culturile standardizate din munții Braziliei. Utilizarea fitocomplexelor ca stimulente de creștere a părului a fost considerată o modalitate secundară eficientă de tratare a căderii părului, mai ales atunci când tratamentele de primă linie, cum ar fi aplicarea de minoxidil sau administrarea de finasteride, nu au rezultate vizibile sau chiar au reacții adverse. Un studiu in vitro asupra descendenței fibroblastelor umane realizat de Centrul de Cercetare și Dezvoltare al Institutului de Osmologie și Uleiuri Esențiale a raportat că TrichoTech™ a indus proliferarea fibroblastelor studiate, posibil prin reglarea în sus a căii de semnalizare a kinazei MAP, promovând o creștere în populația celulară în stadiul ciclului celular S-G2-M și crescând în jur de 25-30 % din producția de colagen. În plus, s-a raportat, de asemenea, o migrare celulară îmbunătățită și niveluri crescute de ARNm ale genelor FGF-7 și FGF-10.

Eficacitatea clinică a fost de asemenea evaluată și a arătat o creștere semnificativă de 20% a părului în faza anagenă la lotul tratat cu Minoxidil 3% în TrichoSol™, în comparație cu grupul netratat (p>0,05). Această creștere a fost observată atât la bărbați, cât și la femei. Rezultatele sugerează că TrichoSol™ acționează în sinergie cu Minoxidil în faza neogenă a ciclului părului.

Avantaje Fagron TrichoConcept™

baze cu tehnologie TrichoTech™  

Rezultate 

vizibile în 60 de zile

Fără

compuși periculoși

Fagron TrichoWash™

TrichoWash™ este un șampon dezvoltat cu ingrediente non-iritante. Formula TrichoWash™ curăță părul și scalpul fără a distruge acizii grași, promovând hidratarea și moliciunea de durată a părului. Cu acțiune antioxidantă, TrichoWash™ oferă multiple beneficii care favorizează livrarea ingredientelor active. Dispune de tehnologia patentată TrichoTech™ pentru a maximiza rezultatele prescripției prin îmbunătățirea fiziologică a mediului celular. Studiile sugerează că, combinațiile de TrichoOil™, TrichoWash™ și TrichoCond™ demonstrează refacerea demonstrată a cuticulei părului după 6 aplicări și o creștere semnificativă a luciului și a hidratării.

  • Reconstruiește cuticula

  • Înlocuiește aminoacizii și proteinele, favorizând repararea fibrelor

  • Promovează coeziunea, întărirea și hidratarea cuticulei

Produse cosmetice Fagron