Fagron Pentravan®

Formele de dozare transdermice oferă mai multe beneficii față de căile convenționale, cum ar fi evitarea primului pasaj hepatic, prevenirea eroziunii stomacului cauzate de anumite medicamente și oferirea unei eliberări susținute și fluctuații mai mici ale nivelurilor plasmatice.

Procesul de permeație pentru Ingredienele Farmaceutice Active implică mecanisme multiple care trebuie evaluate pentru un produs transdermic adecvat. Pentru a facilita administrarea transdermică și pentru a îmbunătăți siguranța și eficacitatea, Fagron a dezvoltat Pentravan®, o cremă care îmbunătățește permeația, care acționează ca un sistem de administrare transdermică pentru ingredientele farmaceutice active și este destinată utilizării ca bază de cremă pentru compoziții farmaceutice. Este gata de utilizare pentru a facilita prepararea de către farmacist. Pentravan® este o emulsie ulei-în-apă capabilă să stabilească o rată și un grad de absorbție mai mare a ingredientelor farmaceutice active decât alte baze transdermice. Prin urmare, mai mult ingredientele farmaceutice active vor deveni disponibile într-un timp mai scurt pentru a stabili efectul terapiei. Pentravan® este o adevărată cremă de dispariție, care nu lasă reziduuri lipicioase și oferă pielii o senzație elegantă din punct de vedere cosmetic.

  • Bază gata pentru utilizare

  • Compatibil cu o gamă largă de Ingrediente Farmaceutice Active

  • Proces simplu de amestecare

Care sunt formele de dozare transdermice?
Formele de dozare transdermice sunt forme de dozare în care produsul se aplică pe piele și este difuzat prin straturile pielii cu o viteză controlată, ajungând în circulația sistemică și fiind distribuit prin țesuturi până ajunge la locul său de acțiune. Formele de dozare transdermice pot fi plasturi, creme, geluri, unguente, loțiuni, gel-creme, plasturi și orice altă formă farmaceutică care permite ingredientului farmaceutic activ (IFA) să pătrundă prin straturile pielii, având un efect terapeutic. Tehnologia transdermică a permis producerea de sisteme eficiente pentru a ajuta absorbția medicamentelor prin piele. Pielea acoperă suprafața corpului și reprezintă 16% din greutatea corpului. Are o structură complexă, fiind formată din epidermă (de origine ectodermică embrionară) și dermă (de origine mezodermică), ceea ce înseamnă că IFA-ul trebuie să treacă prin mai multe bariere, pentru a beneficia de circulația sistemică. Prin urmare, dezvoltarea unei forme de dozare transdermică cu permeație transdermică dovedită este o sarcină complexă, care poate fi o provocare pentru farmaciile care prepară în receptură, din întreaga lume – motiv pentru care vehiculele gata de utilizare precum Pentravan® sunt atât de importante.

Avantaje Fagron Pentravan®

Ușor de suportat de către pacient, cu o mai bună aderență

Cea mai studiată bază transdermică pentru formulele magistrale utilizate în receptură

Studii de permeabilitate în endocrinologie, îmbătrânire și ginecologie

Beneficiile vehiculelor transdermice
Dezvoltarea vehiculelor transdermice a fost stimulată datorită limitărilor altor căi convenționale de livrare a medicamentelor. Formele de dozare transdermice oferă mai multe beneficii față de căile convenționale, cum ar fi evitarea primului pasaj hepatic, prevenirea eroziunii stomacului cauzate de anumite medicamente și oferirea unei eliberări susținute și fluctuații mai mici ale nivelurilor plasmatice. Vehiculele transdermice precum Pentravan® au, de asemenea, o variabilitate inter și intrapacient mai mică, deoarece nu sunt influențate de fluidele gastrointestinale. Sunt alegerea potrivită pentru API cu un timp de înjumătățire (foarte) scurt, indice terapeutic scăzut și/sau biodisponibilitate orală scăzută. Medicamentele combinate în vehiculele transdermice sunt, de asemenea, mai prietenoase cu pacientul, mai ușor de utilizat și au o aderență mai bună pentru unele medicamente, mai ales când există efecte secundare proeminente pe cale orală. Cu toate acestea, trebuie luate în considerare și unele limitări, cum ar fi formulările limitate la API-uri puternice, cu greutate moleculară mică (<500 Da) și cele care nu ar irita sau sensibiliza pielea.