Aspectul cicatricilor poate varia de la zone plate, hipopigmentate până la zone roșii, extinse, neuniforme ale țesutului și poate apărea, de asemenea, durere, mâncărime sau hipersensibilitate.
Cicatricile cheloide se formează atunci când țesutul cicatricial se extinde dincolo de marginea plăgii inițiale și este cel mai extrem tip de cicatrici. Cicatricile cheloide nu trebuie confundate cu cicatricile hipertrofice care sunt ridicate și adesea decolorate, dar care nu se extind dincolo de limita plăgii inițiale. Cicatricile hipertrofice se dezvoltă de obicei la nivelul rănilor din zonele care sunt sub tensiune, cum ar fi umerii, gleznele și genunchii.
Zonele mari de țesut cicatricial și cicatricile apărute pe zonele vizibile ale corpului sunt nedorite și pot avea un impact negativ asupra stimei de sine a unui individ și prin urmare, asupra calității vieții. Unele cicatrici, în special cele care rezultă din răni profunde, cum ar fi arsurile, pot restricționa un pacient fizic, din cauza unei cantități mari de contracturi ale pielii. Aceste contracturi vor crește tensiunea pielii și de asemenea, vor scădea mobilitatea acesteia.
În ghidurile internaționale, produsele bazate pe silicon sunt recomandate ca terapie de primă linie pentru prevenirea și gestionarea cheloidelor și a cicatricilor. Gelul de silicon este folosit în terapia cicatricilor de peste 30 de ani, timp în care eficacitatea sa a făcut obiectul a numeroase evaluări clinice.
Nourisil™ oferă consumatorului o soluție accesibilă pentru tratamentul cicatricilor care poate fi utilizată cu ușurință acasă.
Proprietățile unice ale Nourisil™ :