Publicat în: 27/09/2022442 cuvinte2,3 min timp de citire

Uleiurile vegetale au fost apreciate încă din antichitate, de cele mai vechi civilizații din Mesopotamia, Egipt și Impresiul Roman, unde erau folosite în diverse ritualuri pentru sănătate și înfrumusețare. Dintre numeroasele funcții ale lipidelor, se evidențiază rolul lor de „stocare” a energiei.

Uleiuri presate la cald versus uleiuri presate la rece

Procesul de obținere a uleiului din semințe și nuci se numește presare mecanică și se poate face cu sau fără căldură.

Ulei presat la cald: uleiul este extras prin folosirea unei temperaturi ridicate (în unele cazuri până la 200°C) și din cauza acesteia se pierd majoritatea nutrienților și aromelor.

Ulei presat la rece: semințele sunt zdrobite lent pentru a extrage uleiul din ele în mod natural, astfel temperatura nu depășește 50°C. Prin presare la rece, nu este nevoie de căldură și substanțe chimice suplimentare, astfel încât uleiurile își păstrează proprietățile naturale precum puritatea, gustul, mirosul și valoarea nutritivă – ceea ce le face cea mai sănătoasă variantă de ulei disponibilă pentru noi.

Beneficiile uleiurilor presate la rece

Într-un moment în care ne întoarcem tot mai mult la alternative naturale în scop terapeutic și îngrijire, uleiurile își găsesc locul într-o varietate de indicații. Datorită concentrației mari de antioxidanți naturali și acizi grași omega, uleiurile s-au dovedit a fi utile în prevenirea îmbătrânirii premature și în reducerea inflamației cronice din organism.

Uleiurile presate la rece sunt o îngrijire naturală valoroasă a pielii, în special pentru pielea uscată și sensibilă, care are nevoie de îngrijire constantă. Aceste uleiuri hrănitoare, dacă sunt incluse în rutina zilnică de îngrijire a pielii și a părului, pot aduce rezultate vizibile și semnificative.

oleoTHERAPY Cosmetics

Fagron a dezvoltat o linie extinsă de uleiuri presate la rece de cea mai înaltă calitate și puritate. Ele pot fi găsite ca produse finite în anumite țări.

Una dintre aceste linii de produse finite este oleoTHERAPY: reprezintă o abordare profesională și personalizată a utilizării terapeutice moderne a uleiurilor naturale.

oleoTHERAPY Cosmetics reprezintă uleiuri 100% naturale, cu un conținut ridicat de ingrediente. Nu conțin coloranți artificiali, parfumuri și conservanți.

Beneficii:

  • Proprietăți emoliente

  • Proprietăți antioxidante

  • Proprietăți hidratante

  • Materie primă 100% naturală

  • Conținut ridicat de ingrediente active

Uleiurile oleoTHERAPY reprezintă o linie completă cu beneficii pentru îngrijirea pielii (piele tânără sau matură), regenerarea celulară, îngrijirea părului și a unghiilor.

Cu o gamă largă de produse de înaltă calitate, certificate de specialiști în controlul clității, oleoTHERAPY este alegerea ideală pentru nevoile dumneavoastră.

Lasă comentariu

Posturi asemănătoare